Oale sarmale

Oale sarmale – sunt produse artizanale realizate din materiale ceramice naturale, smaltuite. Orice gospodina indragostita de mancarea traditionala romaneasca poate pregati in aceste vase de argila foarte multe preparate traditionale. Asa cum spune si numele oale sarmale puteti pregati sarmale, dar in acelasi timp puteti gati si friptura, musaca, bulz la cuptor, cartofi taranesti etc. Aceste oale sarmale se diferentiaza de alte produse, deoarece au capacitatea de a pastra intacte proprietatile naturale ale ingredientelor.

Oale de sarmale smaltuite

Oale de sarmale

Cum utilizez aceste oale de sarmale?
Inainte de folosire aceste oale de sarmale se scufunda aproximativ 10 minute in apa fierbinte, dupa care se lasa la uscat. Dupa ce oala este plina cu sarmale, iar sarmalele acoperite cu apa, aceasta se va introduce la cuptor, la foc mic.

De retinut! Oala de sarmale nu se aseaza direct pe flacara. Intre fundul vasului si flacara puneti o tabla metalica pentru protectie.

Cum intretin aceste oale de sarmale?
Trebuie stiut faptul ca oalele de sarmale se spala numai manual cu apa calda fara a se folosi detergenti si se lasa la uscat.

Pot folosi si lichide in aceste vase de argila?
Raspunsul este da. Lichidele depozitate in aceste vase de argila isi mentin mult timp prospentimea si temperatura. Un exemplu ar fi laptele care se pune la prins pentru a-l face “lapte acru”, de asemenea, in oala de sarmale se poate pregati si bors etc.

Exista mai multe dimensiuni de oale de sarmale?
Da, in magazinul de artizanat exista mai multe dimensiuni de oale sarmale cat si modele diferite, dar cu un numar restrans de culori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s