Ceramica

farfurie horezuOlaria – este un stravechi mestesug al realizarii formelor prin modelarea pamantului (ex. farfurii, strachini, ulcioare, cani, cesti, platouri etc).
Exista mai multe tipuri de ceramica: ceramica populara, ceramica decorativa etc.

Ceramica populara – Un exemplu ar fi vasele pentru mancare si bautura. In magazinul de artizanat gasiti oale pentru sarmale, oale pentru friptura, cesti pentru tuica, ulcioare, cani, solnite, castroane (strachini), servicii bauturi, ciorbalace etc.

Ceramica decorativa – Un exemplu ar fi farfuriile decorative. In magazinul de artizanat gasiti farfurii cu variate compozitii decorative si anume farfurii cermaica de Horezu de diferite dimensiuni (diametru de 5, 8, 18, 20, 30 cm) cat si platouri decorative cu diametru de 40 cm. Atat farfuriile, cat si platourile sunt lucrate si pictate de mesteri olari. Ceramica de Horezu se distinge de alte produse asemanatoare prin coloritul specific si tehnica de lucru (mesterul olar dupa ce framanta lutul cu apa il modeleaza cu mainile pe o roata manevrata cu piciorul).
Produsele din ceramica de Horezu sunt prezentate individual in cutii de carton (carton mai gros rezistent la lovituri in timpul transportului) si confera un aspect deosebit. Preturile variaza in functie de dimensiune si sunt cuprinse intre 5,00 lei si 25,00 lei.
Folosind si continuand traditiile acestui mestesug farfuriile sunt lucratate si decorate de mana.

Pe langa farfuriile decorative in magazin exista si produse moderne, produse ce pot fi achizitionate ca si suveniruri, si anume: aplice (plachete),de diferite marimi. Acestea sunt lucrate din ipsos pentru a fi agatate pe perete sau cu suport pentru vitrina, birou etc. Aplicele (plachetele) din ipsos au imagini cu obiective importante din Romania, din Bucuresti, cu povestea ce aduce aminte de Dracula: cimitirul de la Snagov, Turnul Chindiei din Targoviste, orasul de suflet Sighisoara etc. Acestea sunt ambalate in cutii de carton inscriptionate cu Romania, handmade. Preturile, functie de marime, sunt cuprinse intre 7,00 si 30,00 lei.

Totodata, din magazin puteti achizitiona si scrumiere fie din ceramica, fie din ipsos. Ca si plachetele, scrumierele din ipsos sunt cu imagini importante din Romania. Acestea sunt ambalate in cutii de carton inscriptionate cu Romania, handmade.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s