Cos cu oua incondeiate

In magazinul Publiter din Calea Mosilor nr. 225, bl. 33-35, parter, gasiti o varietate de oua incondeiate diferit colorate sau uni (verde, albastru etc.).
Incondeierea oualelor este un obicei vechi, crestinesc si este realizat mai ales de femei, traditia transmisandu-se in familie.


Oul rosu semnifica invierea lui Hristos, revenirea la viata a naturii.
De aceea, crestinii s-au gandit sa-l deseneze si apoi sa-l picteze cu motive romanesti, traditionale, decorative.
Ouale incondeiate inainte de a fi decorate sunt golite de continut si apoi desenate cu ceara de albine pe spatiile care raman albe. Urmeaza vopsirea propriu-zisa, adica scufundarea oului in fiecare din vopselele colorate dorite. La final, oul se lacuieste pentru a-i da luciu si in acelasi timp pentru protectie.

Motivele care apar pe oua difera de la o zona la alta si chiar de la o localitate la alta. Culorile de baza sunt: rosu, negru, galben, albastru, culori care in trecut erau de natura vegetala (ex: culoarea albastru din flori de viorele). Desenele de pe oualele incondeiate pot reprezenta Pastele, Craciunul etc.

De asemenea, in magazin gasiti si cosuri cu oua ce contin oua realizate din lemn si pictate manual cu culori vii (rosu, verde, albastru, galben). Puteti achizitiona si un cos cu oua din lemn, imbracate in margele divers colorate, care reprezinta un cadou de Paste perfect pentru a fi transportat peste hotare, chiar si cu avionul.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s