Fete de masa populare

traiste-alesatura stergare-alesatura stergare-alesatura-2 perne-alesatura mileuri-rosii-alesaturaperne-alesatura-2

In magazin, puteti gasi diferite modele de mileuri populare, stergare populare, fete de masa populare, fete de perna populare, traiste traditionale, toate acestea sunt denumite  alesatura.  De fapt ce inseamna alesatura ? Alesatura este tehnica de ornamentare a tesaturilor populare romanesti prin separarea cu mana a firelor de urzeala si de beteala.

Cromatica  pentru aceste fete de masa este  fie puternica si vie cu predominanta rosu, fie sobra  cu alternante de alb si negru. Ornamentica este variata, pornind de la elementele geometrice, pana la cele florale,  dispuse echilibrat formand adevarate compozitii decorative.

In trecut aceste stergare, mileuri, fete de masa populare erau lucrate  de femei pentru nevoile personale cat si pentru  vanzarea lor in diferite targuri.  Si astazi aceste mileuri populare,  stergare populare, fete de masa populare, fete de perne  pot fi folosite  atat pentru decorarea  caselor, restaurantelor cu specific,  hotelurilor etc. , cat si pentru cadouri originale cu specific traditional romanesc.

Toate aceste  produse (fete de masa populare, fete de perne, stergare populare, mileuri populare, traistute etc.)  sunt realizate manual  in razboiul de tesut.  O caracteristica importanta pentru aceste produse  este ca pastreaza modelul traditional.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s