Ii cusute

Nu v-ati aflat niciodata intr-un magazin de artizanat si o voce din spatele vostru sa zica „taranisme!”? V-ati intrebat vreodata de ce persoana respectiva spune asa?
Evitam sa intram in contradictoriu cu astfel de persoane care au deja bine intiparita aceasta idee si nu incercam sa convingem pe cineva sa spuna altceva pentru ca, cum prea bine stim, gusturile nu se discuta, dar de cele mai multe ori incercam sa descriem, in mare, munca depusa pentru a vedea valoarea unei ii cusute sau mai bine zis ii populare, ca de exemplu.

poza ie populara romaneasca

Ie romaneasca neagra
Model: K

Nu intram in amanunte, dar uneori nu este suficient sa spui ca o ie cusuta se realizeaza in jur de 2-3 saptamani?! Nu-i suficient sa spui ca o ie se coase cu multa pasiune, multa daruire si rabdare, ca exista intotdeauna inclinatia femeii care lucreaza catre perfectiune. Intotdeauna exista un joc al corectitudii intre ac, ata (matase) si cea care le manuieste. Daca exista o abatere cat de mica de la acest joc (al plasarii ornamentelor in campuri precis delimitate) se poate ajunge la modificarea modelului, insatisfactii vizuale si atunci ia cusuta isi pierde frumusetea si implicit din valoare.

Frumusetea liniilor a acestor ii cusute sunt nascute dintre o rationalizare perfecta a croielii si brodarii (punand in valoare motivele decorative) si este rezultatul indemanarii femeii care coase aceste ii.
Pentru a vedea diferite modele de ii cusute intrati aici, iar daca doriti sa achizitionati o ie romaneasca neagra, cusuta, va asteptam la magazinul de artizanat. Pe langa ii, in magazinul de artizanat mai puteti gasi si costume populare cat si diferite obiecte cu specific artizanat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s