Papusi imbracate in costume populare

In imagini avem papusi imbracate in costume populare , papusi ce puteti gasi pe rafturile din magazinul de artizanat  si infatiseaza, la scara mai mica, o parte din costumele populare purtate de oamenii de la tara din cele mai vechi timpuri, la diferite ocazii, sarbatori, sezatori etc.

Aceste papusi imbracate in costume populare sunt de fapt imbracate cu haine specifice zonei pe care o reprezinta,  haine ce sunt executate manual cu modele diferite si cusute cu punct romanesc in culori traditionale: rosu, albastru, negru, alb etc.

Sunt papusi folclorice care reprezinta un anumit moment al zilei (papusi femei sau barbati imbracate in costume populare purtate la munca campului cu o sapa sau furca pe umar) sau o anumita sarbatoare (papusi imbracate in costume populare de calusar – folosite la dansul calusului).

Aceste papusi imbracate in costume populare pot fi  singulare, asamblate in cutii de carton cu fereastra sau pereche (femeie si barbat sau femeie, barbat si copil).

Alegerea unui cadou cu specific romanesc este uneori o problema destul de delicata. In primul rand atunci cand alegeti un cadou pentru cineva si vreti sa fie din Romania trebuie sa tineti cont daca este si reprezentativ. O alegere ar putea fi  aceste papusi imbracate in costume populare romanesti.

Magazinul de artizanat iti vine in ajutor si-ti ofera o gama larga de modele de papusi folclorice (papusi imbracate in costume populare diferite de la o zona georgrafica la alta.) si nu numai, pe langa acestea puteti gasi papusi magnetice (pupaciosi), mascote papusi micute din lemn etc.

Diferite modele de papusi imbracate in costume populare

Anunțuri

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s