Ie cu motive traditionale

Ie romaneasca

Ie traditionala romaneasca
Model: Andrada
Handmade blouses
Material: panza topita

De o calitate superioara ia romaneasca, fie ca este o ie  cu motive traditionale, fie ca este o ie simpla, de regula, este  realizata din fibre naturale, bumbac sau in si  ofera multiple avantaje (protejeaza deopotriva impotriva caldurii si a frigului, material deosebit de sanatos, optim pentru piele).

Daca nu se pastreaza culoarea natur a panzei (crem) se trece in prealabil printr-un proces de albire, astfel pastrandu-se nota dominanta a portului romanesc (fondul alb).

O ie traditionala este croita printr-o tehnica  ce consta intr-o taietura simpla in foi drepte. Bucatile de panza rezultate din taierea initiala a bucatii dreptunghiulare de panza sunt folosite integral, tehnica ce s-a transmis  de la generatie la generatie.

Motivele decorative la o ie traditionala sunt predominant motive geometrice dispuse dupa regulile simetriei si alternantei, dar  exista  si ii mai noi cu motive florale, redate dupa modele din natura, ex.:  trandafiri (un model de ie de fetita cusuta cu trandafiri puteti vedea aici).

Materialul preferat pe timp de vara este, in majoritatea cazurilor, bumbacul. Asadar,  alege o tinuta lejera compusa dintr-o ie cu motive traditionale  sau daca, in schimb, preferi altceva,  poti alege o ie simpla din panza topita.  In magazinul de artizanat  puteti vedea diferite modele de ii si daca sunteti incantati de ceea ce vedeti puteti chiar achizitiona o ie.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s