Covoare oltenesti

Covoare oltenesti – adevarate opere de arta! Aceste covoare oltenesti au caracteristici distinctive, atat in ceea ce priveste compozitia si natura decorului, cat si in ceea ce priveste coloritul.
Aceste mestesug, teserea covoarelor, a fost raspandit in trecut, dar astazi mai putin, datorita faptului ca lucrul manual este o munca migaloasa care necesita pe langa rabdare, si perfectiune  pentru a realiza un model ce poate prezenta lumea florilor, animalelor, oamenilor.

In magazin exista covoare oltenesti, mai bine spus carpete oltenesti de diminesiuni mai mici, pana intr-un metru, dimensiuni adaptate cerintelor pietii. Sunt tesute din lana pe urzeala de bumbac si au 2 fete.
Socotite, in general, unele dintre cele mai valoaroase scoarte romanesti… aceste covoare oltenesti sunt de mai multe tipuri: unele sunt lucrate la razboiul de tesut orizontal, iar altele la razboiul de tesut vertical. Aceste covoare oltenesti se ridica la nivelul exigentelor si tendintelor actuale si se pot incadra cu succes in interioarele de locuit, respectand raportul: util/estetic/valoros.

Covor oltenesc

Model covoras oltenesc

covor oltenesc

Covoras oltenesc lucrat manual

covor oltenesc

Covoras oltenesc

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s