Ie romaneasca model floral

Multe vedete autohtone poarta ie romaneasca si chiar imi este foarte drag cand le vand la diferite emisiuni. Daca pana anul trecut ia nu era deloc la moda, ea fiind un obiect vestimentar valoros cusut de bunica sau strabunica, incarcat de sentimente, azi atentia este indreptata catre ia romaneasca.

Imi pare bine ca ne intoarcem la radacini, ca apreciem lucrul manual  si sunt bucuroasa ca reinvie traditia populara.  Istoria arata ca ia romaneasca nu a fost purtata numai de tarancute, ci exista imagini in care regina poarta ie romaneasca.

Ceea ce atrage atentia asupra unei ii romanesti este modelul. De-a lungul timpului s-au creat numeroase modele de ii romanesti, in general, au fost cusute mai mult cele cu model geometric, iar mai tarziu au fost modelele florale. In functie de model, culori,  iile romanesti au prezentat un ritual, o stare de spirit etc.

In imaginea de mai jos  va prezint o ie romaneasca pentru femei cusuta manual cu model floral. Aceasta ie are model cusut  incepand de la umar pana la manseta, cat si pe piept. Ie romaneasca pe fond alb,  modelul este cu rosu, verde, albastru, iar materialul este fibra naturala – bumbac.  In afara de acest model in magazin exista si alt model floral de ie romaneasca unde sunt pastrate culorile.

Ie romaneasca:
– piesa simbol a portului popular (cea mai reprezentativa piesa a portului popular);
– una dintre cele mai frumoase bogatii castigate de la strabuni etc.

ia romaneasca

Ie romaneasca
model „Ileana”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s