Dracula – Vlad Tepes


S-au scris multe randuri despre Dracula, una dintre carti apartinand lui Bram Stoker, unde contele Dracula este descris ca un monstru, un vampir, fiind personajul principal. Cartea nu se bazeaza in mod direct pe domnia lui Vlad Tepes fiind o lucrare fictiva unde actiunea se petrece in Transilvania.

Vlad Tepes, fiul lui Vlad Dracul, a fost domnitor al Tarii Romanesti si a luptat pentru a-si apara tara, domnia, familia si a devenit cunoscut si datorita severitatii sale, deoarece folosea o metoda ciudata de pedepsire si anume aceea de a-si trage in teapa inamicii si probabil de aici si-a luat modelul Bram Stoker pentru personajul sau Contele Dracula.

Se presupune ca A-ul de la sfarsitul cuvantului „dracul” era un mod prin care se stabilea apartenenta, astfel apare Dracula (tatal fiind Vlad Dracul), iar „Tepes” se pare ca ar fi fost o porecla obtinuta de acesta datorata metodei de pedepsire: tragerea in teapa. Acestea sunt presupuneri , iar cei care ne pot spune cu exactitate provenienta despre Dracula sau Tepes sunt istoricii.

Cert e ca si la ora actuala este un personaj controversat, admirat, povestea lui Vlad Tepes zis Dracula ramanand invaluita undeva intre mister si legenda, fapt ceea ce a generat de-a lungul timpului realizarea multor obiecte lucrate manual sau turnate in diferite forme si putem mentiona cateva dintre ele si anume:

– casete din lemn  pirogravate cu chipul lui Vlad Tepes (Dracula), suport pentru creioane, aplice pentru perete cu Dracula pirogravat,  magneti pentru frigider cu Vlad Tepes, linguri din lemn, desfacatoare de corespondenta, farfurii si nu in ultimul rand  vampirul  Dracula in sicriu.

Daca sunteti  dornici sa faceti un  cadou cu Dracula va astept la magazinul de artizanat, aici fiind o gama variata de produse cu Dracula – Vlad Tepes, produse ce nu sunt fotografiate (ex. dop de sticla Dracula etc.)

Anunțuri

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s