Unde gasesc un magazin de artizanat romanesc in Bucuresti?

Unde gasesc un magazin de artizanat romanesc in Bucuresti? Bucur Obor este o zona in care te poti orienta destul de usor. Daca nu ai idee incotro sa o apuci intra pe Calea Mosilor si mergi asa, aproximativ o statie, pana in apropierea intersectiei cu Mihai Eminescu.

Adresa magazin arttizanat

Magazinul de artizanat este pe partea dreapta, desi este micut este vizibil din strada pentru ca are o vitrina in fata unde sunt expuse diferite produse de artizanat. Totul in magazinul de artizanat este in asa fel aranjat, incat sa poti cuprinde cu privirea toate produsele.  Daca nu stii cu exactitate ce vrei te poti inspira foarte usor.
 
In rafturi gasesti de la cele mai mici obiecte artizanale, cum ar fi: insigne, magneti pentru frigider (cu Dracula, Arcul de triumf, Ateneul Roman,  Palatul Parlamentului, tarani, ciobani, harta Romaniei), soldati din metal, fluiere, pana la  textile si aici putem enumera: costume populare distincte si sobre, de fapt sunt atribute specifice portului popular, ii romanesti elegante si gratioase cu delicate alcatuiri de modele, cu insusiri estetice deosebite ce sunt sunt adaptate cerintelor  incercand sa raspunda nevoii crescande de frumos a femeii contemporane,  camasi de noapte de inspiratie populara ce confera prin croi si material lejeritate si  confort etc.
 
Pomul vietii, floarea soarelui, taranul cu cobilita, tarancuta sunt expuse pe perete si sunt doar cateva din tapiseriile de perete lucrate de mana, ele fiind o bogata sursa de inspiratie pentru decorarea oricarui camin.
 
O dantelarie de flori, altita si simboluri, formand modele echilibrate in culori ponderate, cum ar fi alb, crem, ocru, gri, fetele de masa de pe rafturile magazinului de artizanat pastreaza si respecta regulile populare de cusut sau tesut si ofera solutii decorative, dar si utile, pentru aranjarea meselor festive.
 
Totodata, pe rafturi sunt piese de ceramica (fie ca e vorba de vaze, cani, ulcioare, fie ca e vorba de ceramica de Horezu) ce pot sa-si gaseasca un loc sau un rost in interioarele moderne sau de ce nu, pot fi un cadou autentic romanesc, ca de exemplu ceramica de Horezu, care este trecuta in Patrimoniul Cultural Imaterial al Unesco.
 
E greu sa enumar toate produsele existente in magazinul de artizanat. O sa ramaneti surprinsi ca intrun loc atat de micut sunt inglobate atatea produse romanesti. Ideea e ca gama de produse artizanat si arta populara este destul de diversificata pentru ca astazi este la indemana zestrea lasata de stramosi cu forme, croiuri si motive decorative specifice creatiei populare si indiferent ce vei alege  din acest magazin de artizanat ai garantia ca produsele sunt romanesti fiind lucrate de mestesugari in cooperatia mestesugareasca.
 
Asadar la intrebarea „Unde gasesc un magazin de artizanat romanesc in Bucuresti?” raspunsul este: Magazinul de artizanat romanesc il gasiti in Calea Mosilor nr. 225, bl. 33-35, parter.

Anunțuri

4 comentarii

  1. Pingback: ie lucrata manual din panza topita | Artizanat

  2. Pingback: ii cusute manual | Artizanat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s