Icoana „Sfantul Nectarie”

 Icoana Sfantul Nectarie de Eghina  (placheta pictata manual)

Conform siteului crestinortodox.ro Sfantul Nectarie este numit si vindecatorul de cancer, fiind unul dintre cei mai noi sfinti canonizati de Biserica Greciei.

Sf. Nectarie s-a nascut in Orasul Silivria, din provincia Tracia, de pe malul marii Marmara la 1 Octombrie 1846 si moare la la 8 noiembrie 1920 intr-un spital din Atena.

Conform  siteului  orthodoxwiki.org, in Romania , particele din mostele Sfantului Nectarie se gasesc  in Bucuresti in  pronaosul Manastirii Radu Voda, in  Capela cu hramul „Imparatii Constantin si Elena, din cadrul  Spitalului Parhon si in  Biserica „Sfintii Doctori Cosma si Damian, din cadrul Spitalului Fundeni.

sf.nectarieTotodata, particele din moastele Sfantului Nectarie se gasesc si in diferite biserici, manastiri sau catedrale din tara, cum ar fi: in Judetul Giurgiu la Manastirea Comana, in Judetul Tulcea la Manastirea Halmyris, Com. Murighiol, in judetul  Bihor se gasesc la Manastirea Sf. Cruci din Oradea, in  Judetul Sibiu – Catedrala din Sibiu si  se mai gasesc si in Biserica Spitalului TBC , in Judetul Galati  in Catedrala Episcopala, in Judetul Alba se gasesc in Biserica Memoriala „Mihai Viteazu” din Alba Iulia, in Judetul Cluj se gasesc in Biserica Studentilor din Complexul Studentesc Hasdeu, Cluj Napoca, in judetul Vrancea  se gasesc in Biserica „Sfintii Voievozi”, Sat Ghimicesti, Com. Fitionesti, in judetul  Brasov se gasesc la  Biserica „Sfanta Treime”, Loc. Bucium si in Biserica „Sf. Ioan Botezatorul si Sf. Visarion de Larisa” cartierul Craiter, in Judetul  Timis  se gasesc  in Biserica „Sfanta Parascheva” din Timisoara,  in Judetul Galati  in Capela „Sf. Andrei” din cadrul Spitalului Judeţean, in Iasi se gasesc in  altarul  Bisericii Sf. Ierarh Nectarie, in Judetul  Ialomita in Biserica „Sfantul Gheorghe” din Slobozia si nu in ultimul rand in Judetul Suceava, in Biserica „Sfantul Ierarh Nicolae şi Izvorul Tamaduirii”, din cadrul  Spitalului Judetean Sfantul Ioan cel Nou.

De asemenea, se gasesc particele din moastele Sf. Nectarie si in cateva schituri din tara, mai precis, in Judetul Brasov , Schitul „Naşterea Maicii Domnului” – Sinca Veche si  in Schitul „Duminica Tuturor Sfintilor”, din Com. Sinca Noua, iar in Judetul Arges se gasesc se gasesc in naosul paraclisului de  la Schitul „Ioan și Nectarie” din Comuna Bradetu.

I se spune din Eghina, deoarece contruieste intre anii 1904-1907 o manastire de calugarite in insula Eghina, insula situata in apropiere de Atena, unde se retrage definitiv la batranete si   duce o „viata de inalta smerenie  si slujire, de daruire totala si rugaciune neadormita”

Pentru cei care isi doresc o icoana cu Sf. Nectarie (placheta pictata) , va astepatm sa veniti la magazin sau sa ne contactati.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s