Magnet pentru frigider cu Ateneul Roman

Magnet pentru frigider cu Ateneul Roman
Pentru ca este un simbol de traditie spirituala a poporului roman, artizanii au  facut diferite lucrari cu Ateneul Roman, incepand de la tablouri, fafurii pictate  etc. si terminand cu obiecte mici si anume magneti pentru frigider cu Ateneul Roman.
magnet pentru frigider cu Ateneul Roman

De  ce m-am gandit la un magnet cu Ateneul Roman? Pentru ca este o cladire reprezentativa a patrimoniului universal, cu o  acustica exceptionala a cavitatii sonore.

 Se pare ca, constructia Ateneului a pornit de la propunerea si  apelul facut poporului roman de  naturalistul Constantin Esarcu  cu sloganul „Dati un leu pentru Ateneu!”. Mult timp, chiar si azi, expresia  a fost si este folosita, dar in diferite conteste. Practic,   Ateneul Roman s-a realizat cu banii dintr-o subscriptie publica, in urma organizarii unei loterii nationale, 500.000 de bilete in valoare de un leu.

Aici au concertat, conferentiat si expus  marile personalitati si  savanti ai Romaniei si  dintre multele personalitati am sa dau un singur exemplu: George Enescu. De ce un singur exemplu?  Pentru ca  Ateneul Roman, de peste o jumatate de veac, a devenit sediul Filarmonicii „George Enescu”, iar din 1958 „Cartierul general” al Festivalurilor Internationale „George Enescu”.

Asadar, atunci cand daruiti un mic suvenir cum este acest magnet pentru frigider  oferiti, de fapt, o imagine a artei si culturii romanesti: Ateneul Roman.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s