Costum popular

 

Valoros prin vechimea sa, costumul popular femeiesc moldovenesc reprezinta o acumulare de bogatie artistica, reprezentand o parte importanta a portului popular romanesc. Costum popular moldovenesc ce s-a impus prin croi, decor, cromatica, majoritatea aflate sub umbrela originalitatii.

Costumul popular  femeiesc moldovenesc, cel din imagine este nou, are un stil simplu, dar cu o croiala precisa si este format din ie, poala, catrinta si bata. Materialul preferat si totodata dominant este panza topita din care este confectionata ia, dar si poala. Ia este cusuta de mana si este piesa vestimentara esential a acestui costum, cu un design complex si elegant si detalii delicate ale modelului ce isi gasesc calea sub forma de simboluri. Este o ie pretioasa in care orice femeie se poate simti speciala. Poate unii nu stiu ce esta aceea poala. Poala este fusta din panza topita care se pune pe sub catrinta.

Daca sunteti in cautarea unui costum popular moldovenesc va asteptam cu mult drag sa vizitati magazinul de artizanat din Calea Mosilor nr. 225, bl. 33-35, parter, Sector 2, Bucuresti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s