Rochie tesuta in razboiul de tesut traditional

 Rochie tesuta in razboiul de tesut traditional

Rochie lucrata manual

Produs: Rochie lucrata manual in razboiul de tesut traditional

Culori: alb si crem

Material: panza tesuta in razboiul de tesut traditional -100 % bumbac

Model: PUB-03

Telefon: 0732559605.

 

 

Opinci din piele

Opinci din piele toate marimile.  Pentru informatii si comenzi sunati la  magazinul de artizanat: 0732559605. Preturile sunt cuprinse intre 70 lei si 185 lei.

opinci din piele

                                          Opinci din piele cu ciorap

Opincile din piele se fac dupa metoda clasica, folosindu-se aceleasi unelte : ciocan, preducea, butuc. Metoda de lucru, croiala opincincilor, nu este foarte complicata, dar nici usoara. Intai se iau dimensiunile, apoi se deseneaza pe piele , dupa care se decupeaza bucata de piele. Se lasa cativa centimentri in plus pentru a incapea ciorapul de lana. Bucata de piele se indoaie in doua, iar cu preduceaua se fac gauri in piele, apoi urmeaza a se coase cu un ac mai mare de cizmarie.

Costum popular

 

Valoros prin vechimea sa, costumul popular femeiesc moldovenesc reprezinta o acumulare de bogatie artistica, reprezentand o parte importanta a portului popular romanesc. Costum popular moldovenesc ce s-a impus prin croi, decor, cromatica, majoritatea aflate sub umbrela originalitatii.

Costumul popular  femeiesc moldovenesc, cel din imagine este nou, are un stil simplu, dar cu o croiala precisa si este format din ie, poala, catrinta si bata. Materialul preferat si totodata dominant este panza topita din care este confectionata ia, dar si poala. Ia este cusuta de mana si este piesa vestimentara esential a acestui costum, cu un design complex si elegant si detalii delicate ale modelului ce isi gasesc calea sub forma de simboluri. Este o ie pretioasa in care orice femeie se poate simti speciala. Poate unii nu stiu ce esta aceea poala. Poala este fusta din panza topita care se pune pe sub catrinta.

Daca sunteti in cautarea unui costum popular moldovenesc va asteptam cu mult drag sa vizitati magazinul de artizanat din Calea Mosilor nr. 225, bl. 33-35, parter, Sector 2, Bucuresti.